Julkaistu 6.3.2025

Julkaistu

Mitä sinun tulee tietää työsuhdepyörästä?

Kaksi henkilöä työsuhdepyöräilemässä metsäisessä ympäristössä; etualalla vaaleanpunatakkinen nainen ja taustalla sinivalkotakkinen mies.

Kevät on täydellinen aika polkaista kohti parempaa hyvinvointia ja pienempiä liikkumiskustannuksia! Yhteistyössä työsuhdepyöräpalveluntarjoaja Etufillarin kanssa olemme koonneet kattavan oppaan, josta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin työsuhdepyöräedusta.

Mikä on työsuhdepyöräetu?

Työsuhdepyöräetu on verovapaa luontoisetu, jonka työnantaja voi tarjota työntekijöilleen. Edulla säästät keskimäärin 20–30 % pyöräpaketin hinnasta.

Mitä hyötyä työsuhdepyörästä on?

Työsuhdepyöräily on oiva tapa lisätä liikuntaa ja hyvinvointia arjessa. Työsuhdepyörän hankkiminen on edullisempaa verrattuna tavalliseen pyörän ostamiseen, ja säästät myös polttoaine- tai joukkoliikennekustannuksissa, positiivisia ympäristövaikutuksia unohtamatta.

Kuinka paljon halvemmaksi työsuhdepyörän hankkiminen tulee?

Työsuhdepyörän hankinta voi olla 30 % halvempaa verrattuna tavalliseen pyörän ostamiseen. Pyöräetu veloitetaan bruttopalkasta, mikä vähentää verotettavan tulon määrää. Lisäksi työnantaja voi tukea pyörän hankintaa rahallisesti. Kokeile laskuria ja selvitä, kuinka paljon voit säästää työsuhdepyöräedulla!

Sähköpyörän ohjaustangon näyttö, joka näyttää nopeuden, akun varaustilan ja matkamittarin tiedot. Taustalla näkyy metsän kasvillisuutta.


Kuka voi hankkia työsuhdepyörän?

Työsuhdepyöräetu on saatavilla kaikille, joiden työnantaja on solminut sopimuksen palvelutarjoajan kanssa. Myös yrittäjät voivat hyödyntää edun.

Kenelle työsuhdepyörä sopii?

Työsuhdepyörä sopii kaikille, jotka haluavat parantaa hyvinvointia, vähentää autoilua, säästää rahaa, tehdä ympäristöystävällisen valinnan, tai vaikkapa aloittaa uuden harrastuksen.

Voiko työsuhdepyörää käyttää vapaa-ajalla?

Kyllä! Työsuhdepyörää voi käyttää sekä työmatkoilla että vapaa-ajalla.

Kaksi naista pyöräilytauolla metsässä työsuhdepyöriensä kanssa, toinen vaaleanpunaisessa takissa ja toinen beigessä takissa.

Minkälainen pyörä soveltuu työsuhdepyöräksi?

Työsuhdepyöräksi voi valita minkä tahansa tavallisen polkupyörän tai sähköpyörän, kunhan se täyttää tieliikennelain polkupyörälle asettamat rajoitukset, eli maksiminopeus 25 km/h ja teho enintään 250W. Sähköpyörät ovat erityisen suosittuja työmatkapyöräilyyn, sillä ne helpottavat pidempiä matkoja.

Voiko työsuhdepyörän hankkia mistä tahansa Team Sportiasta tai Sportia liikkeestä?

Kyllä! Etufillarin kautta työsuhdepyörän voi hankkia mistä tahansa Team Sportia liikkeestä Suomessa. Pyörän voi hankkia kivijalkaliikkeestä tai verkkokaupasta.

Miten työsuhdepyörä hankitaan?

Näin hankit työsuhdepyörän Team Sportiasta, kun Etufillari on palveluntarjoajasi:  

  1. Ilmoittaudu pyöräetuun työnantajan tarjoaman linkin kautta.
  2. Valitse sopiva pyöräpaketti Team Sportiasta ja täytä tilauksen tiedot myBike-palvelussa.
  3. Tietojen täyttämisen jälkeen saat pyörän käyttöösi.

Mitä lisävarusteita voi sisällyttää pyöräpakettiin?

Pyöräpakettiin voi sisällyttää itse pyörän lisäksi pyöräilykypärän, valot, lukon, nastarenkaat, lokasuojat, tavaratelineen ja soittokellon. Kysy lisää omalta Team Sportia kauppiaaltasi.

Sähköpyörän takapakka lähikuvassa, esimerkki työsuhdepyörän teknisestä rakenteesta.

Mitä jos työsuhdepyörä varastetaan tai se menee rikki?

Etufillarin kautta hankittu työsuhdepyörä on vakuutettu varkauksien ja vahinkojen varalta, joten voit nauttia pyöräilystä huoletta.

Innostuitko työsuhdepyöräedusta?

Olitpa sitten työmatkapyöräilijä, viikonloppujen seikkailija tai uusi pyöräilyyn hurahtanut, pyöräetu tarjoaa sinulle vapauden liikkua juuri kuten haluat. Etufillarin avulla hankinta käy kätevästi ja voit keskittyä olennaiseen.